Tur til Hallingskarvet

IMG_2079-Espen_Rise_Gregersen

Torsdag formiddag var vi en god gjeng som satte kursen mot Haugastøl og fjellheimen. Derfra starta vi turen friskt med vel 1 km gange før vi satte opp telt og lavvo. Vi så hvitkledde fjell og fine høstfarger før mørket kom og vi la oss for å lade opp til lengre tur dagen etter.

Fredag gikk vi først over store flater før vi skulle krysse over Skaret øst for Folarskardnuten. Etter en heller kjapp og noe regnfull lunsjpause tok vi beina fatt, og fikk en frisk tur der vi merket både vinden og det underkjølte regnet. Vi kom oss over, og med fantastiske høstfarger, landskap og folk som motivasjon, fortsatte vi videre.  Vi bestemte oss for å prøve å nå Raggsteinhytta på kvelden. Dette viste seg å fungere bra som motivasjonsmiddel, og selv om hytta viste seg ikke å være DNT-hytte, var det fornøyde folk som satt i lavvoen med god mat etter en lang dagsmarsj.

Lørdag satte vi av gårde i retning Finse. Sola tittet fram og tok lunsj med oss. Denne dagen ventet en lang etappe, da vi fant ut at Finse var innenfor rekkevidde og at det kunne være både godt og praktisk (for noen våte soveposer) å komme fram samme dag. Fra litt lavere områder med høstfarger kom vi opp til snø og is i 1600 meters høyde, ved Kyrkjedøri. Her var det mye stein og til tider nokså bratt. Gruppa fikk vist godt samarbeid, og vi kom oss alle trygt og fint ned til Finse med hodelykter seint på kvelden. Enda en gang viste hyttetanken seg å være best som motivasjon, men med lavvo og mulighet til å komme seg inn, fant alle seg en bra plass å sove.

Til sammen gikk vi vel fem mil, og det var en svært fornøyd gjeng som nok lettet stemningen på Finse noen hakk. Søndag ble en restitusjonsdag på Finse stasjon. Turen bød på vakker natur, større og mindre utfordringer, god mat, latter, prat og mest av alt flotte folk! Hallingskarvet er fantastisk! Takk for turen!