Tur til Sigridsbu og Blefjell 11-12.11.14

Lørdag morgen satt ni spente og turklare studenter seg i bilen og kjørte mot Blefjell. To timer senere starter turen opp mot sigridsbu, møtt av vakker natur og snødekket skog brukte vi vel tre timer opp til sigridsbu på rundt 1200 moh. Turen ble hakket mer utfordrende enn forventet på grunn av isdekte stier og bratt stigning, men vi kom oss omsider opp til hytta takket være god guiding av våre flotte turlederr Marte og Ellen! Etter intens fyring og tørre klær var det på tide med lunsj i den fine fjellhytta! Flere av turens deltakere bestemte seg for å ta fatt på bletoppen med ytterligere et par hundre meter til toppen, men måtte gi etter for dårlig sikt og kommende mørket. Inne ble kvelden fyllt med matlaging, kortspill, peiskos, godis og mye morro! Stemningen var høy og latteren satt løst hos de 9 fornøyde og slitne turgåerne! Søndagen morgen startet med god frokost og rykende varm kokekaffe, før vi tok fatt på utvask og rydding. Godt med snøfall siden dagen før gjorde turen nedover både spektakulær og utfordrende. Etter to timer gjennom snø-, og isdekket på godt over 30 cm med is ned til tynt lag snø på rundt 700 moh, tok vi glade og fornøyde fatt på tilbaketuren hjem til Ås. Fjelltur med NMBU friluftsliv anbefales! Takk for turen

– Thea Marum

IMG_9627  IMG_9681 IMG_9685IMG_9648