Planketur i Nordmarka 23. – 25.01.15

Det var fredag og de fleste av oss kom rett fra eksamen. Vi skulle ut i marka, gå på ski, sove på hytte og spise god mat. En bedre eksamensfeiring skulle man lete lenge etter! Vi kastet oss på første tog og satte kursen mot Nordmarka.

Turen startet med en skitur i mørket frem til turisthytta Myrseter. Der skulle vi tilbringe de to kommende nettene. Vi fomlet litt i mørket i jakten etter hytta, men omsider oppdaget vi en sti som ledet oss på riktig vei. Hytta er en gammel seter fra 1700-tallet, med andre ord en ordentlig idyll. Med gamle tømmervegger, utedo, et hyggelig kjøkken og en hems tilrettelagt for overnatting. De første timene blir tilbrakt i en uutholdelig kulde før vi omsider fikk varmet opp hytta. En akseptabel temperatur oppsto ikke før vi har fyrt i alle de tre ovnene hytta rommet. Vi spiste suppe og polarbrød og hadde quiz.

Ved frokosten viste det seg at vi ikke var de eneste som hadde søkt ly i hytta. Tidligere besøkende hadde notert tydelige advarsler mot mus som spiste av maten og det viser seg raskt at vi har blitt utsatt for det samme. Musene hadde vært i både sekker og matpakker. Vi hang maten på utilgjengelige steder før vi bega oss ut på skitur.

Lørdagens tur gikk fra Myrseter til Løvlia skistue, og tilbake igjen. En tur på rundt en mil. Føret denne dagen var ordentlig guffent og verken blå eller lilla var noe tess. For mange av oss ble det mye kladding og bakglatte ski, men vi kom oss frem til slutt. På Løvlia nøt vi tidenes største vafler i flotte omgivelser. Turen tilbake til Myrseter var spekket med nedoverbakker og vi suste nedover løypa.

Gårsdagens dårlige føre ble fort glemt da søndagen kom. Dagen viste seg å bli en av de flotteste dagene i Nordmarkas løyper. Med sol, knallblå himmel og super gli. Vi storkoste oss! Turen gikk fra Myrseter til Kleivstua. En tur som buktet seg oppover landskapet, opp til en nydelig høyde der vi nesten var de eneste i løypa. Kleivstua viste seg å være et nokså dyrt sted, men det hadde til gjengjeld tidenes flotteste utsikt. En utsikt kaldt ”kongens utsikt” med overblikk over hele Tyrifjorden. Ettersom mange av oss slet med stygge gnagsår bestemte vi oss for å korte ned turen. I stede for å gå til Sollihøgda satte vi kursen ned mot Sundvollen. Dette innebar en temmelig bratt nedoverkjøring på bilvei med både is og grus. En tur som krevde sine fall. Men flott var det, for hele Tyrifjorden var dekket med et tåketeppe og utgjorde et fantastisk syn. Vel fremme på Sundvollen satte vi oss på Timesekspressen og kjørte tilbake til Oslo. Alle svært fornøyde etter å ha fått tilbrakt tidenes flotteste dag i marka i hyggelig lag.

Mia Thun

F1000021 F1000023 F1000026 IMG_3980 IMG_3985 IMG_4001 IMG_4007 IMG_4021