Surfetur til Jæren

12.-15. november

Torsdag ettermiddag møttes vi utenfor GG-hallen, og tok bussen derifra i retning Jæren, med et kort stopp i Kristiansand for å få med oss litt mat. Fremme på Bore- Strandcamping var det ganske mørkt, men vi fant frem til småhyttene som sto ferdig oppvarmet til oss.

Fredag kjørte vi til Solastranda på Sola. Var ikke mye sol, men kjempefine bølger! Og et sandig og forblåst landskap med store dyner og reale sandhauger med gress og stier på kryss og tvers. Vi hadde et kort kurs med instruktør og fikk utdelt et noe fuktig utstyr som viste seg å være overaskende varmt i det kalde været og vannet.

Surfing ser ganske lett ut, men det er det ikke. Ikke første gangen i hvert fall, noe flere av oss fikk merke og det er tungt å komme seg gjennom bølgene for å nå den riktige dybden og høyden på bølgene som forhåpentligvis ville bære deg av gåre! Men ubeskrivelig følelse å være midt i de store bølgene, med brus og skum på alle kanter. Noen bølger greier du å hoppe over, noen drar deg tilbake og noen måtte vi bare dukke under. Utrolig krefter å måle seg med!

Men tross mye kaving og prøving, klarte så godt som alle å stå mer eller mindre til slutt! Selv om det å bare ligge på magen når brettet fikk tak også gjorde så det skilte i magen

På kvelden møttes vi alle i den største lille hytta til taco-middag og gitarspillDSC_0656kopi

Lørdag blåste det så mye at vi måtte skifte planene om å surfe dessverre… det regnet og bølgene var altfor piskete. Vi tok derimot turen mot Ølberget som lå like i nærheten av stranden dagen før. Her var det en nydelig havn av røde og hvite båthus/fiskehus og fiskebåter langs kaia i le av en gammel utkikksplass på en topp. Denne måtte selvfølgelig undersøkes nærmere.

De av oss som ville trosse vinden, tok å surfet ved stranden her, mens fleste av oss bestemte seg for å ta ta turen opp på en høyere topp. Selveste Ølberget. Det begynte å pøsregne det øyeblikket vi begynte vandringen oppover men det varte ikke lenge, og det ble sol og deilig bare noen minutter etterpå. Vi fikk for alvor oppleve og nyte det fine og spesielle landskapet her og på toppen av en helt fantastisk utsikt med blikk over havet og de store bølgene langt der nede og det blåste godt, så vi nesten kunne lene oss på vinden. Etterpå vel nede igjen var det noen som våget seg til en dukkert selv uten tilbud om noe våtdrakt! Det var godt å slappe av litt etterpå og vi møttes på kvelden for å kjøre til Stavanger, for kafebesøk i fargegaten og Indisk Middag.

Søndag var det nydelig vær for det var til alles overraskelse blå himmel… innimellom skyene rettere sagt. Denne gangen møtte vi instruktørene på Hellestø-strand for ennå et lite kurs på stranden før vi med nytt friskt mot gikk løs på bølgene. Noe tyngre bølger og strøm denne gangen, men helt fantastisk sted! Regnbuen tittet frem titt og ofte i små regnskyll og sola skinte gjennom et tynt skydekke som resulterte i en spesiell stemning til det ville landskapet. Finere kunne det ikke vært. Etter 4 timer ute i herligheten måtte vi dessverre vende snutene våre hjemover, men vi var godt fornøyd med dagen. Mange hadde greid å stå flere ganger og humøret var på topp. Brukte noe lengre tid hjemover da vi tok en annen vei hjem, men fikk til gjengjeld se flere bratte fossefall og de kjente husene under Hellene i Jøssingfjord.

Tusen takk til Kristina som ledet turen og til Kjell som kjørte oss hele veien frem og tilbake. Så kjempehyggelig å også kunne bli bedre kjent med så mange bra mennesker på en sånn tur. Håper det blir flere slike muligheter igjen snart!

Betina Øvstaas Amundsen