Valdresfjellene kaller – Hyttetur til Baklia

DSC00853

Fredags formiddag kjørte en «Rent a Wreck»-bil fylt med sekker, ski og fem turglade folk avgårde fra Ås. Etter en lengre bilkø, kom vi endelig på grusveien inn til hytta. Målestokken i bilen sank og sank til den nådde 30 minusgrader! Så mange minusgrader skaper jo alltid litt problemer – i dag var låsen til skiboksen frosset fast! Alle fikk prøve på å herje og puste på låsen til den til slutt ga opp kampen og vi fikk skiene og spadene ut. Så var det å komme seg inn i en nokså snødekket hytte. Det var litt enklere enn fryktet og mens jeg startet å fyre opp i ovner, gikk resten løs på en meter med snø på taket av hytta. Denne kvelden ble den etterlengtede middagen servert ved midnatt.

DSC00828 (1)Sola lot oss ikke sove lenge neste morgen, den skinte inn vindusrutene og lokket – vi måtte være ute! Frokost og pakking av sekk gikk i en fei. Vi skimtet dagens mål, Gråkampen på Bukonofjell (1576 moh) fra hytta. Det gikk ikke lenge før jakker og gensere kom av. Det å tråkke løype over vann og opp fjell var med andre ord en strevsom økt. Men flott var det! Nicolai, på sine langrennsski gikk bokstavelig talt fiskebein opp hele fjellet, og suste nedover. Vi andre tok det litt mer med ro, og kom tilbake til en oppvarmet hytte rett før mørket sank inn – luksus! En stor søtpotetgryte var ekstra snadder etter dagens skitur. Resten av kvelden ble tilbrakt med brettspillet «Jakten på den forsvunne diamant», låter fra The Beatles, Abba og Ricky Nelson, og jentene med hvert sitt strikkeprosjekt.

DSC_1548

Søndag var nok en skyfri dag. Jeg tok meg en liten ski-runde, før alle måkte resten av snøen fra taket. Så var det å pakke, feie og rydde seg ut av hytta og ta bilturen tilbake til Ås.

Takk for denne gang!

IMG_0082

Anne-Marie