Tur til Blefjell 28. – 30. september

Fredag 28. september kjørte en gruppe på seks studenter og en hund fra Ås mot det som egentlig skulle vært en helgelang telttur i Jotunheimen. Ettersom værvarselet for Jotunheimen viste minusgrader, nedbør og mye vind, endret turdestinasjonen seg i siste liten. Turen gikk til Blefjell, hvor vi overnattet på Turistforeningens hytter. Iselin, Julie, Jørgen, Fredrik, Trygve, Ida og hunden Endi deltok på turen.

bl5

Vi ankom Blefjell i 11-tida på fredagen til strålende sol og frisk vind. Turen gikk fra ei parkering på Blefjell Nord i retning turistforeningshytta Eriksbu. Første dagsmarsjen var på 11km, hvor vi varierte mellom å gå på og utenfor sti. Sola skinte og fjellheimen var dekket av grønne og oransje farger, så vi tok oss god tid for å nyte både lunsj og utsikt. Vi ankom Eriksbu etter 4,5 time på tur og etablerte oss, først i solveggen på hytta og deretter i hundeannekset ved på hytta.

Hytta ble ganske full utover ettermiddagen, men vi fikk plass alle seks i hundeannekset. Kvelden gikk med til å lage middag og spille kort i ekte hyttetur-ånd. Vi hadde annekset for oss selv helt fram til 23.45, da en mann med hund plutselig banket på døra og vekket oss. Heldigvis fikk vi plass til både mann og hund, og hunden Cesar var en snill romkamerat.

ble3

Lørdagen startet vi effektivt og var de første ute av hytta og i gang med neste dagsmarsj. Vi ble overrasket over hvor mange gjester som hadde overnattet på Eriksbu, og bestemte oss for at vi skulle forsøke å være tidlige til Sigridsbu slik at vi sikret oss overnattingsplasser hvor også Endi kunne bo. Lørdagen var preget av gråvær og sterk vind, men lite nedbør. Turen var fin, men det var kaldt å sitte stille, så pausene ble ikke like mange og lange som dagen før. Lørdagens tur var på litt over 13km.

ble6

Vi kom fram på Sigridsbu i 14-tida og presset oss inn i et etter hvert ganske fullt hundeanneks, og i ly fra den kraftige vinden. Sigridsbu var større enn Eriksbu, med flott utsikt i retning Tinn og Notodden i Telemark, men ble likevel overfylt utover ettermiddagen. Hundeannekset huset rundt 15 personer og 5 hunder og i hovedhytta måtte flere sove på gulvet. Også her ble kvelden brukt på engasjerende kortspill og Yatzy.

ble1

Søndag vendte turen tilbake mot parkeringa etter en lang og rolig frokost på hytta. Sola skinte igjen og nok en gang tok vi oss god tid til både pauser for å nyte flott utsikt, overmodne blåbær og avstikkere til ulike topper. Også denne dagen gikk turen både på og utenfor sti. Vi gikk over 16km, hvor den siste delen tilbake til bilene gikk på grusveg. Først i 18-tida var vi tilbake ved bilene og begynte kjøreturen tilbake til Ås, litt slitne og godt fornøyde.

 

– Ida