Nordmarka 3. – 4. november

Lørdag formiddag satte en kvartett friluftssjeler kursen for Nordmarka og Pershusfjellet. Med utsikter om oppholdsvær og lun vind satte vi avgårde fra parkeringen ved Tverrsjøstallen. Som seg hør og bør på en kosetur hadde vi med oss pakninger det stod respekt av. Til og med medbrakt ved ble sørget for etter siste dagers regn og snø for å være sikret skikkelig bålkos.

nordmarkc

Etter en times gange var vi oppe på ryggen av Pershusfjellet som strekker seg to km langs Skarvvann og Pershusvatnet. Vi letet oss sakte men sikkert fram til det vi alle mente var den flotteste leiren mhp utsikt, bålplass og telt/hengekøye-sted. Kanskje hadde gjengen hos Yr og Storm hatt seg en liten fest sammen før helgen, for været slo etter hvert litt om og vi fikk noen byger og litt vindkast som testet tarpen og raiene våre med jevne mellomrom. Men ly og hjerterom hadde vi nok, og da den nokså etterlengtede middagen i form av finnbiffgryte tilberedt på bål, var gleden mye større enn ulempen ved gråværet.

Resten av kvelden ble fylt med marsmallows og funderinger rundt livets mening, i godt selskap med rødskjæret fra bålet. Etter nattens søvn, kanskje noget ujevn for noen (les hr Hoel som gjentatte ganger fikk raier og tarp rasert der han lå for å sove på berghylla med en av markas beste utsikter), ble det snekret nytt bål til frokostkaffen.Selve frokosten ble en ny mathøydare, og etter litt nedrigging spaserte vi videre langs fjellryggen og fant variert natur og flere fabelaktige utsiktspunkter. En kort, men avslappende tur før eksamenslesing tar til for fullt, ga mersmak for området som stod til forventningene.