Surfeturen til Marokko 2019

Når januarblokka begynte å nærme seg betydde det at den årlige surfeturen til Marokko var like rundt hjørnet. I år var det Ingrid Aas Myhr som var reiselederen for en gjeng av oss og tok oss med på et ukelangt opphold til Lapoint-campen i Taghazout i Marokko.

4

12.01.

Gjengen møttes for første gang tidlig på morgenen på Ås stasjon, og vi var klare for å begi oss ut på den ukjente og spennende reisen til eksotiske Marokko. Til tross for at vi ikke kjente hverandre, og var uvitende om det som skulle skje den neste uken, ble vi tatt veldig godt da vi ankom. Det korte tidsrommet fra vi kom til campen til vi skulle spise middag på terrassen, brukte vi til å gå ned til stranda i fiskelandsbyen som var omkranset i den nydeligste solnedgangen.

Bilde1

13.01

Den andre dagen fikk vi kjenne enda mer på den avslappe tilstedeværelsen som er så fjern for de hjemme med januarblokk i kuldegradene. På samme måte som til middag, fikk vi servert buffet til frokost hver dag, med blant annet friske, tropiske frukter og marokkansk brød. Etterpå fikk alle hver sine våtdrakter og surfebrett for uken. Vi ble inndelt etter nivå 1, 2 og 3 avhengig av tidligere erfaring med surfing. De fleste av oss var meldt på nivå 1. Nivåene ble igjen inndelt i grupper med hver sine surfeinstruktører som fulgte oss opp resten av uken. Nivå 1 dro til den langstrakte stranden ved campen kalt Panorama Beach. Etter en morsom, og for noen en litt klønete, første surfeøkt møttes alle til marokkansk lunsj med milkshake til. På ettermiddagen hadde vi første yogatime til å strekke på og aktivere musklene vi skulle ta mer i bruk i surfingen resten av uken.

14.-15.01

De neste to dagene skulle vi surfe allerede kl. 09 for å fange de beste bølgene. Den tredje dagen ble vi for første gang introdusert for stranda med navnet Camel Beach, og fikk surfet i tre timers tid. Hver surfeleksjon hadde sine mål for nybegynnerne, og denne timen var målet å klare å fange og stå i bølgene på egenhånd. Mot slutten av økten hadde alle begynt å få teken, og folk dro fram kameraene sine for å knipse de flotte positurene/motivene av hverandre i vannet. Noen av oss tilbrakte resten av dagen på rommet, på grunn av det som kom til å ramme nesten alle av oss i løpet av uken – deilig marokkansk e.coli.

16.01

I midten av uken, den femte dagen, var det på tide med en pause fra surfingen med en tur til vakre Paradise Valley. I løpet av dagsturen var vi innom en botanisk hage, fikk kjøpt med oss den berømte Argan oljen og hoppet fra klipper over de naturlige bassengene i fjellene. Da vi kom tilbake etter middag var det filmkveld ute på campens takterrasse.

3

17.01

På torsdagen var nivå 1 tilbake på Camel Beach, klare for å oppgradere fra «hvite» til «grønne» bølger (bølger som ikke har brutt ennå) og å lære seg å svinge. Det at de fleste på dette punktet hadde vært gjennom magesjuken og var svake i kroppen, gjorde at instruktøren trengte å rope mer: «Padle, padle! Faster, faster, FASTER!». På ettermiddagen var det tid for shopping på «Souk»en i Agadir, Afrikas tredje største marked. Vi kom hjem med alt fra pennholdere og puffer til marokkanske leppestifter.

18.01

Den nest siste dagen var den mest innholdsrike. Først gjorde vi morgenyoga og resten av formiddagen surfet vi. Denne dagen varmet vi opp med å plukke søppel fra stranden, for å gi litt tilbake til lokalsamfunnet. Den siste surfetimen var vi blitt så gode at intstruktørene lo seg imellom av å se på de andre lokale surferne rundt oss. På kvelden vartet lapoint opp med grilling og sangria, som ble en perfekt avslutning sammen med de andre på campen.

2

19.01

Noen benyttet siste formiddagen til å surfe, andre å sole seg i håp om å få med seg noe mer brunfarge enn bare våtdraktskillen før avreise tilbake til Norge. Vi spiste lunsj hos en lokal restaurant ved havna hvor de som ikke var syke tidligere i uken hadde smakt det de mente var verdens beste pizza.

6

På slutten av oppholdet drømte vi om å bare bli i Marokko og fortsette å surfe hver dag. Ingrid endte faktisk opp med å bli og gjøre dette en ukes tid lenger! Naturligvis var det ikke så gøy å bli syke av bakteriene, men samtidig er det noe enhver som reiser utenfor kontinentet vårt opplever. Marokkoturen fargela på alle måter en grå, litt stusselig, og veldig kald januarblokk hjemme i Ås.

 

Tusen takk for turen!

  • Katja Terzic