Surfetur til Hoddevik

Når Høstblokka begynte å nærme seg og Augustblokka gikk mot slutten, så var det tid for årets andre surfetur med Friluftlivsgruppa. Etter flere gode opplevelser med Lapoint fortsatte vi det flotte samarbeidet vi har, men denne gangen sto det en ny destinasjon for tur, magiske Hoddevik på Vestlandet.

29.08

Dette var dagen for avreise, hvor vi skulle krysse Norge på tvers. Vi var en liten gjeng på 9 som reiste sammen på tur. Ikke alle kjente hverandre fra før, men vi ble fort en sammensveisa gjeng. Vi ble veldig godt tatt imot da vi ankom.

70454705_2104327179873762_2719857408208797696_n

30.08

Flere av oss hadde ankommet sent kvelden før. Denne dagen våknet vi til det første synet av det majestetiske Hoddevik. Vi hev i oss noe frokost, og var klar for første surfeleksjon. Vi fikk alle hver sin våtdrakt og surfebrett. Vi var 4 som aldri eller nesten aldri hadde vært på et surfebrett før, som var meldt opp på nivå 1. Resten av gjengen var på nivå 2. Nede på stranda fikk vi først en teorileksjon og da begynte det å hølje ned, men vi skulle jo bli våt uansett. Etter teorileksjonen og litt oppvarming fikk vi komme ut i vannet og smake litt på bølgene.

Når kvelden nærmet seg var det tid for felles middag med gjengen. Kjøttboller, falafelboller, poteter og brun saus sto på menyen, og noen hadde kjøpt inn poteter til sikkert 15 pers. Men så opptatt av bærekraft og miljø som vi NMBU-studenter er så kunne vi ikke ha noe matsvinn. Middagen ble lang og fylt med mye latter og poteter. Vi spiste opp alle potetene til slutt, selv om noen av oss måtte spise opp mot 7,5 store poteter. #potatoes #potatobloodinmyveins

70614846_2357382577712095_2662343668651786240_n

31.08

Lørdagen kom og det var tid for helgens andre surfeleksjon. Denne dagen hadde vinden blitt litt sterkere og bølgene litt større. Det ble en bra surfedag! Endelig så kom det litt opphold på ettermiddagen, slik at det var mulighet for en liten haik opp et av de nydelige fjellene. Noen var oppe og gikk i fjellet og andre ble igjen i vannet for å surfe litt ekstra. Før middag fikk vi en omvisning på Løa fra Nordic Ocean Watch. Det var veldig spennende og litt skummelt å se hvor mye forskjellig søppel som blir skyldt opp på stranda i Hoddevik. Etter litt inspirasjon gikk vi for å plukke litt søppel på stranda. Lørdagsmiddagen ble en veldig god lasagne, etterfylt av is fra isbilen som tilfeldigvis tok turen innom Hoddevik denne lørdagskvelden.

01.09

Søndagen og siste dag i Hoddevik kom litt for brått for oss alle. Noen av oss måtte reise tidlig for å komme oss hjem til Ås. Likevel rakk vi en siste surfeleksjon. Denne dagen hadde vinden blitt enda sterkere og bølgene enda større. Etter noen deilige bølger tok vi farvel med campen og begynte på kjøreturen hjemover. De som skulle ta nattbussen ble igjen og surfet og slappet av siste dag i disse magiske omgivelsene.

Tusen takk for turen!!

  • Thomas Key Kristiansen