Basecamptur til Rondane

19.09

16:30 møtte 13 spente studenter opp på Pentagon for å begi seg på en tur de sent ville glemme. Destinasjonen var Rondevassbu i Rondane nasjonalpark, men før den tid skulle det kjøres, spises, soves og sykles. Noen kjente hverandre fra før, men slettes ikke alle. Dette skulle endres allerede første kveld.

Etter en 4 ½ timers kjøretur kom vi frem til hytten til en av deltakerne. Her skulle vi overnatte første natten. Det ble raskt tilbered et internasjonalt kulinarisk måltid, nemlig taco. Etter noen bli kjent runder var det leggetid.

20.09

Tidlig på morenen dro vi ut på sykkeltur innover høyfjellet i Rondane med DNT sykler. Da vi kom fram ved Rondevassbu fjellstue satt vi opp teltene våre og startet første fjelltur. Etter 2 ½ time bestemte vi oss for å snu på grunn av «litt» vind og tåke, men fikk tross alt god utsikt og tilfredsstillende bildemuligheter fra platået vi kom frem til.

72080857_370359660511539_6047895916541640704_n

Da vi kom tilbake med godt humør tokk turen en brå vending for noen i gruppen. 1 av 4 telt hadde brukket i ekstremværet og gruppen måtte sove i fjellstuen resten av helgen. For å unngå samme skjebne valgte to av de andre gruppene å pakke ned teltet og sove inne for kvelden de også. Tross vind og vær lagde vi mat ute og koste oss mens solen gitt ned. Nærmere kvelden satt vi oss inn i fjellstuen for kortspill og noen runder mafia.

21.09

Etter en rolig frokost ute startet vi bestigningen av Rondeslottet, det høyeste fjellet i Rondane. Vi var alle spente på om vi skulle komme til topps. Også denne dagen var det en del vind, men heldigvis en god del sol. Etter mange koselige pauser kom vi frem til toppen før toppen, Vinjeronden. Her bestemte noen i gruppen for at det var fornøyd med resultatet og gikk tilbake til basecampen. Resten fortsatte turen helt opp til Rondeslottet, der det ble en del photoshoots.

 

Etter til sammen ca. 9 timer (med mer enn spektakulære 3 timers pausetid) kom vi tilbake til basecampen. Igjen ble det fellesmiddag ute med noe varierende kvalitet på matrettene. En av gruppene bestemte seg for å sette opp teltet igjen og sove ute sammen med den siste gruppen. Kvelden endte med noen ekstreme runder mafia og råe marshmallows.

71739453_1380845385399164_6177262298592182272_n

22.09

Siste dagen ble gruppen delt. Fire stykker gjorde seg klare for en siste fjelltur på morenen, mens resten bestemte seg for å sove videre. Det ble en flott tur til Storronden for den lille gruppen, med det desidert beste været på turen. Den andre gruppen nøt også finværet og tokk seg en liten tur og et bad.

Da turgruppen kom tilbake til basecampen satt jentene seg på syklene atter en gang og rullet tilbake til bilene, mens guttene gikk tilbake (Gud vet hvorfor). Etter en lang kjøretur med diverse stopp (blant annet for Espaboller) kom alle trygt tilbake til Ås.

IMG_20190920_145020 1

Takk for turen! ❤️

// Lina Grünbeck og Nora Helgeland