Kanotur

Lørdag 19. oktober møtte elleve studenter opp utenfor Eika. Vi var spente og klare for en hyggelig tur til Børtevann i Sarpsborg. Etter en times tid i bilen var vi fremme på Ingerhaug Speiderhytte. Da vi kom frem til hytta bærte vi alle tingene våres inn, spiste lunsj og slappet av litt før vi dro ut på kanotur. Vi tok på oss tursekkene og regntøy og før vi fikk hentet kanoene hadde regnværet gitt seg. Vi trillet tre kanoer ned til Børtevann hvor vi delte gruppa i to. Halvparten av oss skulle padle til den andre siden av vannet mens de andre gikk innover til avtalt møteplass. Etter en times tid var alle fremme og vi koste oss med hver vår matpakke, kvikklunsj og kakao. Når alle var mette og fått påfyll av energi, satt vi kursen tilbake til Speiderhytta. De som padlet innover gikk tilbake og de som gikk fikk nå padlet tilbake. Vannet var nesten vindstille og det var bare oss, naturen og den gode høstlufta. En av oss fisket på kanoturen og fikk en stor gjedde som ble grillet til middag.

Etter kanoene ble trillet opp til hytta slang vi på oss badetøy og gikk ned til vannet for å ta en liten dukkert. Det var et kaldt, men et forfriskende bad. På kvelden fyrte vi opp et bål i grillkoia og vi grillet pølser, gjedde, pinnebrød og marchmallows. Alt falt i god smak og stemningen var på topp. Resten av kvelden ble brukt på morsomme spill og kos rundt bålet.

Dagen startet med en hyggelig felles frokost med nystekte rundstykker, pålegg, egg, juice og kaffe. Vi pakket deretter tingene våres og vasket hytta. Etter at hytta var ren og pen dro vi ut på tur. Vi gikk opp til et utsiktspunkt med ruiner fra eldre jernalder. Vi gikk deretter rolig tilabke til hytta og dro til Ås.

73156799_539685173550921_3926754196321206272_n

Takk for en hyggelig tur!

//Kristin og Eline