Kaldt bad i Drøbak

Artikkel publisert i Akershus Amtstidene av spreke NMBU studenter. «All PR er god PR», ble det sakt!

IMG_0638

– Det er smart å ta en pause fra lesesalen. Da er et bad i Oslofjorden oppfriskende og et deilig avbrekk, mener Ås-student Sverre V. Weel.

IMG_0646

(DRØBAK / ÅS) NMBU Friluft inviterte medstudenter til julebad i Drøbak denne helgen. Og søndag møttes studentene på Parrstranda.

– Hvorfor? Er dagens mest opplagte spørsmål, mens studentene står i snøen på stranda og skifter til badetøy.

– Det er friluftsgruppen som står bak arrangementet, opplyser Iselin Idunn Østvedt.

– Dessuten er bading i kaldtvann gøy, påstår hun.

– Det er utenfor komfortsonen magien skapes, sier Weel filosofisk og stikker hånda ned i vannet for å sjekke temperaturen.

– Det er vel så kaldt det kan bli uten at det fryser til is, smiler han.

– Det er når man har det litt vondt at man blir godt kjent. Det er det vi går for her. Skape flere vennskap og et bedre samhold ved å ta et bad.

IMG_0655.jpeg

Bader hver måned

De fleste i gjengen har tatt flere vinterbad. Det å bade tett opp mot jul er det flere i gruppen som mener at nærmest er en norsk tradisjon.

To uten norske tradisjoner er Hannes Bräuer og Theresa Kessler fra Tyskland. De har bestemt seg for å bade utendørs minst en gang i måneden, så lenge de er i Norge. Noe de også har gjennomført.

– Det faktisk veldig deilig. Vi studerer mye, og vi trenger gode pauser. Om turen i vannet bare varer i sekunder, gjør det utrolig godt. Man blir uthvilt, sier Theresa.

Flere kommer til for å bade, mens et par innpakket i gode vinterklær passerer dem og ønsker studentene lykke til. Deretter er det ut i vannet på likt. Noen er kjappere ut, og under vannet, enn andre. De er også først på land igjen. Andre derimot, tar seg tid til et par svømmetak. Før det bærer på land til tørre klær og en kopp med gløgg.

IMG_0675.jpeg

IMG_0688.jpeg