Påmelding til turer

De fleste turene blir annonsert via mailinglista og Facebook minst en uke før turen. Noen turer blir annonsert tidligere dersom det trengs.

Informasjonsmailen inneholder: avreisested og -tid, hjemkomststed og -tid, konkret opplegg for turen, nødvendig utstyr, deltagerkrav, overnattingsform, mat, kostnader, transport, spesielle ferdigheter, farer ved turen, påmelding og informasjon om planleggingsmøte.

Påmeldingen skjer via mail eller Google Docs-skjema. Medlemskap i NMBU Friluftsliv er et krav for å delta på våre aktiviteter, foruten bålkvelder. Det er ikke mulighet til å ”reservere” plass på noen av våre turer før det har kommet invitasjonsmail fra turleder. «Førstemann til mølla»-prinsippet gjelder for påmelding, og det vil bli satt opp ventelister om nødvendig. Før turen blir det avholdt planleggingsmøte. Her blir det gitt ytterligere informasjon om turen, fellesutstyr blir fordelt og matinnkjøp blir avtalt. På planleggingsmøtet må alle påmeldte møte opp, i tillegg til de som eventuelt står på venteliste.